Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008

Προετοιμάστε τον Explorer σας: Αφορά όλους τους Εκπαιδευτικούς (ανεξάρτητα από ειδικότητα)

Πριν απ’ όλα όμως πρέπει να «προετοιμάσετε» τον Explorer σας, ώστε να μπορεί να «βλέπει» αλληλεπιδραστικό υλικό. Για τούτο σας προτείνω πριν απ΄όλα να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα προγράμματα (Plugin) στον Explorer σας.  • JavaPlugin Πρόσθετο βοηθητικό πρόγραμμα. Εγκαθίσταται άπαξ στον υπολογιστή σας, χωρίς κόστος. Απαραίτητο σε κάθε υπολογιστή. Κάντε Click στο εικονίδιο δίπλα και κατεβάστε το πρόγραμμα από την διεύθυνση που θα οδηγηθείτε.


  • Flash Player Πρόσθετο βοηθητικό πρόγραμμα. Εγκαθίσταται άπαξ στον υπολογιστή σας, χωρίς κόστος. Απαραίτητο σε κάθε υπολογιστή. Κάντε Click στο εικονίδιο δίπλα και κατεβάστε το πρόγραμμα από την διεύθυνση που θα οδηγηθείτε.


  • Scockwave Player. Πρόσθετο βοηθητικό πρόγραμμα. Εγκαθίσταται άπαξ στον υπολογιστή σας, χωρίς κόστος. Απαραίτητο σε κάθε υπολογιστή. Κάντε Click στο εικονίδιο δίπλα και κατεβάστε το πρόγραμμα από την διεύθυνση που θα οδηγηθείτε.
  • Acrobat Reader. Ένα πρόγραμμα που διαβάζει τα αρχεία με κατάληξη: .PDF Απαραίτητο σε κάθε υπολογιστή. Κάντε Click στο εικονίδιο δίπλα και κατεβάστε το πρόγραμμα από την διεύθυνση που θα οδηγηθείτε.
  • QuickTime (για Video πρωτοκόλου Mac)

  • CHIME Plygin: Ένα πρόγραμμα για να δείτε μόρια και δομές τρισδιάστατες. Κάντε Click στο εικονίδιο και εγκαταστήστε το πρόγραμμα.


  • real: Multimedia (πολύ καλό Plugin που μπορεί να υποκαταστήσει τον Media Player των Windows.

Θέλω να διαβάσετε οπωσδήποτε το παρακάτω κείμενο, για το λόγο αυτό το έχω "φυτέψει" παντού.

Αποσπάσματα απ' το βιβλίο: "ΤΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ" του ΕΝΤΓΚΑΡ ΜΟΡΕΝ (Εκδόσεις του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ)
...Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης έχουν εξ' άλλου το καθήκον να εκπαιδεύονται στον εφηβικό κόσμο και την κουλτούρα του. Υπάρχει πράγματι πάντα, κάτω από τη "συνεργασία", μια "μάχη στην τάξη" μεταξύ καθηγητών που έχουν την εξουσία και του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών, οι οποίοι σχηματίζουν το παράνομο underground τους και κάνουν τις μικρές τους παραβάσεις (αντιγραφή, σκονάκι, κ.τ.λ)........Τέλος το σώμα των καθηγητών δεν θα έπρεπε να κλείνεται στον εαυτό του σαν μια ακρόπολη πολιορκημένη από το ξέσπασμα της κουλτούρας των μίντια, που είναι εξωτερική του σχολείου και που αγνοείται ή αποδοκιμάζεται από τον πνευματικό κόσμο...Σήμερα τα προβλήματα της παιδείας τείνουν να αναχθούν σε ποσοτικούς όρους: "περισσότερες πιστώσεις", "περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές", "λιγότεροι ύλη", "λιγότερο διάβασμα". Όλα αυτά είναι σωστά. Χρειάζονται περισσότερες πιστώσεις και περισσότεροι διδάσκοντες... Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ευελιξίας, ελάφρυνσης, εξοπλισμού, όλες όμως αυτές οι αλλαγές από μόνες τους δεν είναι παρά "μεταρρυθμισούλες" που κρύβουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη μεταρρύθμισης της σκέψης... Δεν μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε την εκπαίδευση δίχως να μεταρρυθμίσουμε πρώτα τα πνεύματα, αλλά και δεν μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τα πνεύματα αν δεν μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε πρώτα την εκπαίδευση. Βρισκόμαστε σε μια λογική αδυναμία η οποία προκαλεί μια διπλή εμπλοκή. Υπάρχουν εντονότατες αντιστάσεις σ' αυτήν τη μια και ταυτοχρόνως διπλή μεταρρύθμιση. Η τεράστια μηχανή της παιδείας είναι ανελαστική, ανθεκτική, σκληρή, γραφειοκρατική. Πολλοί διδάσκοντες έχουν βολευτεί στις συνήθειες στις κλαδικές τους εξουσίες. Είναι, όπως έλεγε ο Curien, σαν τους λύκους που ουρούν για να σημαδέψουν την περιοχή τους και δαγκώνουν όσους επιχειρούν να μπουν σ' αυτή. Υπάρχει μια αργόστροφη αντίσταση, ακόμα και καλλιεργημένα πνεύματα. Δεν μπορούν να δουν την πρόκληση...... Πως λοιπόν να μεταρρυθμίσουμε το σχολείο αν δεν μεταρρυθμίσουμε την κοινωνία, αλλά πως να μεταρρυθμίσουμε την κοινωνία αν δεν μεταρρυθμίσουμε το σχολείο;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: