Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια προσόντα ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας

Με απίστευτη ταχύτητα, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, αναδύονται θύλακες ενός νέου πολιτισμού της εργασίας. 
Η οικονομία της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. 
Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος
Πριν λίγες εβδομάδες συμπλήρωσε τα 51 χρόνια ζωής και είναι μέσα στη λίστα των 50 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Τον λένε Jimmy Wales, είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε μαζί με τον Larry Sanger τη Wikipedia και θεωρείται από πολλούς «ιεραπόστολος της τεχνολογίας». Ξεκίνησε να γίνεται πλούσιος στα μέσα της δεκαετίας τού 1990, χάρη σε επιτυχημένες επενδυτικές κινήσεις του με τις ισοτιμίες νομισμάτων.

Η άγνωστη λέξη «καθήκον» και η παραγωγή... τεμπέληδων

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων μας εδώ και 30 χρόνια δεν είναι η ανεργία αλλά η… εργασία. Ο νέος δεν φοβάται την αναδουλειά αλλά τη δουλειά. Το επίκαιρο άρθρο του Σαράντου Καργάκου.

Ένα αιχμηρό άρθρο του Σαράντου Καργάκου, που αξίζει να μας βάλει σε σκέψεις και αυτοκριτική -ιδίως όσους υπηρετούν την εκπαίδευση.
Κατά την άποψή μας, ο λόγος είναι υπερβολικά αυστηρός, ενίοτε και ισοπεδωτικός, σήμερα που η ανεργία ειδικά των νέων με ουσιαστικά και όχι τυπικά προσόντα βρίσκεται στα ύψη και πολλοί για να ζήσουν αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
Εν τούτοις, το αίτημα για (καλύτερη) αξιοποίηση των ανθρωπιστικών σπουδών και της πνευματικής κληρονομιάς μας για καλλιέργεια κριτικής σκέψης, αγωνιστικού φρονήματος, ήθους, εργατικότητας, τόλμης, πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας είναι επίκαιρο και διαχρονικό.