Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης απαιτεί επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης

 Είναι πλεόν γεγονός πως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε το πως η κοινωνία θα ανταποκριθεί και θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. ΠΗΓΗ

Η τεχνητή νουμοσύνη έχει μπει σε κάθε πλευρά της ζωής μας, ενώ όλο και περισσότερες χώρες σκέφτονται τρόπους ενσωμάτωσης της για στρατιωτικές, και όχι μόνο, χρήσεις. Η Ελλάδα, σαν μια μικρού μεγέθους χώρα, έχει πολλά να κερδίσει από την εστίαση σε μια σοβαρή δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση και δημιουργία προγραμμάτων μαθηματικής και υπολογιστικής κρυπτογραφίας, καθώς φυσικά και τεχνητής νοημοσύνης. Η εκπαίδευση αυτή πρέπει να ξεφύγει από τα πλαίσια ενός χώρου διαλέξεων και να έχει μια απαιτητική αξιολόγηση.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα πως με μια διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού, όπως η Python, είναι πλέον δυνατή η δημιουργία μιας δωρεάν εφαρμογής μετατροπής ηχητικών αρχείων σε κείμενο με την χρήση εργαλείων της πλέον ευρέως γνωστης εταιρείας OpenAI, με ένα μόνο κλικ.

Η δημιουργία ποιοτικών δωρεάν σειρών βασικής αλλά και εξειδικευμένης εκμάθησης για όλους πρέπει να επανασχεδιαστεί άμεσα από το μηδέν. Η τεχνολογική εκπαίδευση αφορά πλέον όλους μας και είναι η ευκαιρία μας να καλυφθούν πολυάριθμες παθογένιες του εκπαιδευτικού συστήματος. Σε αυτή την νέα εποχή, η γνώση παραγωγής ποιοτικού κώδικα είναι ζωτικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: