Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Bill Gates: Αυτά τα επαγγέλματα θα επέλεγε, αν ξεκινούσε σήμερα.

Εκτός από ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, ο Bill Gates είναι και ο διασημότερος... μη απόφοιτος του Harvard, αφού το 1975 παράτησε το κορυφαίο πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει το χόμπι του, τους υπολογιστές, που τότε μόλις άρχιζαν να αλλάζουν τον κόσμο. Έτσι, ίδρυσε τη Microsoft. Σήμερα ωστόσο, δεν θα παρατούσε τις σπουδές του για να εργαστεί στον κλάδο των υπολογιστών.

Όπως είπε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια,
οι κλάδοι στους οποίους θα επεδίωκε να κάνει καριέρα –και για τους οποίους ίσως παρατούσε το πανεπιστήμιο- εάν ξεκινούσε σήμερα, είναι οι εξής:
1. Τεχνητή νοημοσύνη

Εάν ξεκινούσε σήμερα, από τον τομέα της πληροφορικής θα επέλεγε την τεχνητή νοημοσύνη. Ως παράδειγμα των δυνατοτήτων του κλάδου ο ίδιος ανέφερε την πρόσφατη νίκη του Google DeepMind επί του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο στο Go, το οποίο πολλοί υποστήριζαν ότι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν θα μπορούσε να μάθει ποτέ. Ο Bill Gates αποκάλεσε τη νίκη αυτή «ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα» που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη.

2. Ενέργεια (αξιόπιστη, φθηνή και καθαρή)

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει τεράστια και αυξανόμενη ζήτηση για «αξιόπιστη, φτηνή και καθαρή» ενέργεια, ο επικεφαλής της Microsoft πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα το σύστημα εκείνο που θα προσφέρει αρκετή ενέργεια η οποία να ικανοποιεί τα κριτήρια αυτά. Γι’ αυτό θεωρεί την ενέργεια «πεδίο σημαντικών ευκαιριών για καινοτόμα μυαλά». 

3. Βιοτεχνολογία

Όπως είπε, η εποχή επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις για τον κλάδο της βιολογίας, καθώς οι εξελίξεις στις βιο-επιστήμες «κινούνται ταχύτερα παρά ποτέ».

Ο ίδιος επεσήμανε τις πολλές ευκαιρίες και την ανάγκη έξυπνης καινοτομίας που υπάρχουν στις μάχες κατά της παχυσαρκίας, του καρκίνου και της κατάθλιψης. 

Μεταξύ των πολλά υποσχόμενων εξελίξεων που ανέφερε ο Bill Gates, συγκαταλέγονται και τα εμβόλια DNA.

Πηγή:  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: